top of page
Socotra 2024

Qalansyah - Detwah Lagoon - Shaoub Beach - Dixam - Firmhim - Arher  Kalysan Canyon - Hoq - Dihamri - Delisha Beach

Socotra 2024

we Explore Socotra:
insula fericirii
Ladies-only trip
8 - 15 aprilie 2025

Preț 2700 dolari/persoana

De ce să vii cu we Explore în Socotra? 

M-am gândit la o serie de motive pe care să ți le prezint, în ideea de te convinge să călătorești cu we Explore în Socotra. Am realizat apoi, contrar tehnicilor de marketing și vânzări, că este mai bine să renunț la ele. De ce? 

Pentru că Socotra nu este o destinație pe placul tuturor. Doar că cei care o plac, o fac pentru toată viața. Cei mai mulți dintre ei, asemenea mie. 

Am mers prima dată în Socotra la îndemnul soțului meu. Îndemn sună frumos, mai degrabă "luată pe sus" se apropie de realitate. Când l-am întrebat dacă nu sunt probleme de securitate, mi-a spus că doar pe continent. Insula se află la vreo 500 km distanță de partea continentală a Yemen-ului. În plus, ultimul conflict armat din Socotra a avut loc cu mai bine de o sută de ani în urmă.  M-am convins de asta în ambele mele vizite pe insulă.

În noiembrie 2022 am ajuns în Socotra cu multe îndoieli.  La vremea respectivă nu se auzise prea mult de Socotra în România. Eu nu auzisem deloc. Ba mai mult, am fost în primul grup de români veniți printr-o agenție de turism din România care a vizitat Socotra. Acea agenție nu este we Explore, însă îi sunt recunoscătoare managerului respectiv că astfel am ajuns în Socotra. Prima mea întâlnire cu Socotra m-a transformat în co-fondator la we Explore.  Mi-am dorit și îmi doresc să împărtășesc experiențe din călătoriile mele, trecute și viitoare. Până în prezent, am acumulat experiențe din aproximativ șaizeci de țări, fără a îmi propune neapărat să ajung în toate.

Continui cu îndoielile, care au stat cu mine în aeroportul îngrămădit și oarecum haotic, în curtea sa în care oameni, mașini și capre se mișcau într-un vals pe care Strauss l-ar fi apreciat, dar nu l-ar fi considerat demn de întâlnirile regale din Austria. De fapt, nici nu ar fi fost, deoarece Socotra nu este o destinație luxury.

Din contră, drumurile sunt, dacă sunt. Călătorim doar cu mașini 4x4 care trec peste râuri, prin văi abrupte și canioane, peste bolovani neprietenoși și pe lângă turme de capre, vaci și cămile. Doar astfel ajungem la dunele impresionante, la laguna cu un albastru greu de crezut și de acolo la omul peșterii, la piscinele naturale, la satele beduinilor aruncate pe vârfuri de munte și împrăștiate de vânt, la drumuri care urcă spre peșteri răcoroase și la alte locuri pe care le pregătesc pentru cei care își doresc să revină în Socotra.

Vegetația este relativ săracă, specifică climatului arid. Și totuși, aici ai ocazia să vezi singura pădure de arborii sângele-dragonului din lume, alături de multe alte specii pe care doar Socotra e norocoasă să le adăpostească. Iar când te saturi de blood-dragon tree, deși e foarte posibil să nu se întâmple prea curând, poți culege bobițe de rășină din arborii de tămâie, care să îți parfumeze mai târziu casa. 

Cei mai mulți copii sunt desculți, zâmbitori și prietenoși cu străinii, mai ales în satele în care turiștii rar ajung.  Acești copii, alături de alte personaje fantastice ale Socotrei m-au inspirat să scriu a treia mea carte pentru copii - "În căutarea Zânei Măseluță". Dar lăsăm povestea aceasta pentru serile la cort, strânși în jurul focului ce trosnește și dansează sălbatic în fața noastră.

Hotelul de trei stele în care am stat ar putea avea cu indulgență două margarete la noi. Corturile în care am campat în cea mai mare parte a nopților sunt simple. Sub cel mai frumos cer din câte am văzut vreodată, mi-au fost cea mai frumoasă casă pe care o poți avea în Socotra.

 

Mâncarea este și ea simplă, gustoasă și proaspătă. Avem propriul bucătar cu ajutoarele sale ce călătoresc cu noi peste tot pe insulă și ne pregătesc fiecare masă. Orezul este de bază, la care se adaugă legume, pește pescuit cu câteva ore înainte să ajungă în farfuria ta, carne delicioasă de pui netratat cu antibiotice și hormoni de creștere, coaste de berbecuț sau carne fragedă de ied. Să nu mai zic de lipiile coapte în fiecare dimineață pe plită sau de fructele delicioase din meniul zilnic, alături de ceaiul cu mirodenii, un fel de masala chai pentru cine a încercat. 

Iar oamenii, ca peste tot, se nasc, iubesc, iar dacă au noroc trăiesc, apoi mor. Doar că oamenii din Socotra mai au ceva, un ceva pe care cu greu îl mai găsești în zonele care se bat pentru topul celor mai vizitate locuri din lume. M-am convins de asta, fără să încerc să te conving și pe tine.

 

Singura convingere pe care îmi doresc să ți-o transmit este să călătorești cu noi în Socotra cu inima deschisă! Iar dacă te interesează programul, îl găsești mai jos, cu mențiunea că o dată ce te afli pe insulă, nu te va mai preocupa. Te vei lăsa în vraja Socotrei, iar ea te va purta prin cele mai frumoase locuri ale ei, fără să simți că timpul există.

Îți mulțumesc că m-ai răbdat și că m-ai citit și te aștept să continuăm povestea în Socotra!

Pe curând,

Andreia

Blood dragon tree Socotra

Prețul este 2700 dolari/persoană și include:

 • bilet de avion Abu Dhabi - Socotra - Abu Dhabi;

 • viză pentru Yemen;

 • bagaj de mână + bagaj de cală;

 • taxe de aeroport;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport;

 • transfer pe toată durata excursiei în mașini 4x4;

 • toate mesele;

 • apă îmbuteliată pe toată durata excursiei;

 • gustări (fructe);

 • intrări și taxe la obiectivele turistice;

 • însoțitor din partea agenției;

 • echipament de camping;

 • ghid local vorbitor de limba engleză;

 • 1 noapte cazare la hotel de 3*.

 

În cazul în care grupul este mai mic de zece participanți, prețul poate varia și va fi comunicat.​

Prețul nu include:

 • bilete de avion București - Abu Dhabi;

 • supliment cameră single 200 dolari/persoană;

 • mese, băuturi și excursii în afara programului;

 • asigurare medicală & storno;

 • cheltuieli personale;

 • bacșișuri (se achită local) ;

 • alte cheltuieli.

Termene și condiții:

 • Avansul este de 1000 dolari la înscriere, 500 dolari până la data 01.03.2025, iar diferența în ziua excursiei.

 • Pentru anulări se reține avansul.

 • Zborul pentru Socotra poate fi amânat din condiții independente de noi. Din acest motiv, recomandarea noastră este ca biletele pentru București - Abu Dhabi/Dubai - București să fie achiziționate cu date flexibile de zbor. 

 • Aceasta este o excursie de tipul ladies-only. Sunt acceptate doar doamne și domnișoare. Vom reveni cu o dată și pentru grupuri mixte. Mulțumim pentru înțelegere!

Grup:

Grupul este de maximum 10 participante excluzând reprezentanta agenției, deoarece ne dorim o experiență autentică pentru fiecare.

Ghidul local și șoferii sunt de genul masculin :).

Ce vom face în Socotra:

Detwah lagoon

Ziua 1: 08.04.25
Abu Dhabi - Socotra

Îți recomandăm să ajungi în Adu Dhabi cel mai târziu pe 7 aprilie, în cazul în care avionul are întârzieri.

După ce aterizăm pe aeroportul din Socotra mergem să mâncăm prânzul, apoi ne începem explorarea cu Parcul Național Canionul Ayhaft, unde putem face o baie în piscinele naturale și putem admira păsări endemice sau flora specifică, precum arborii-sticlă, trandafirii desertului și tamarinzii.

Spre seară mergem la plaja Delisha, să admirăm apusul într-un loc idilic.

Shaoub Beach Socotra

Ziua 2: 09.04.25
Qalansya - Plaja Shaoub - Laguna Detwah

Azi explorăm partea vestică a insulei, inclusiv satul de pescari Qalansya (sat conform standardelor noastre, al doilea cel mai mare oraș al insulei, după standardele locale). De acolo călătorim cu barca spre plaja Shaoub, una dintre cele mai frumoase locuri ale Socotrei. Este foarte posibil să ne întâlnim cu broaște țestoase, pești spinoși și delfini.

Spre seară ajungem la Detwah, o lagună cu priveliști pe care nu ai cum să le mai uiți vreodată și înnoptăm pe plajă, în corturi.

Dixam Plateau Socotra

Ziua 3: 10.04.25
Platoul Dixam - Punctul de observație Shebanon - Canionul Wadi Dirhur 

După micul dejun pregătit pe plajă de către bucătarul personal și ajutoarele sale mergem să admirăm pădurea de arborii sângele dragonului din Platoul Dixam. La Shebanon ne bucurăm de priveliști nemaivăzute, iar după prânz ne relaxăm cu o baie în piscinele naturale din canionul Dirhur.

Seara campăm pe plaja Omak. 

Aomak Zahek Dunes

Ziua 4: 11.04.25
Rezervația Naturală Omak - Peștera Digub - Dunele Hayf și Zahek

Este o zi de vizitat peștera Digub, incredibilele dune de la Hayf și Zahek, mici sate cu copii veseli care aleargă să ne înconjoare și merg peste tot cu noi.

Socotra

Ziua 5: 12.04.25
Homhil

În Homhil admirăm mai mulți arbori sângele dragonului, arbori de tămâie și Dessert rose, facem drumeții, apoi ne îndreptăm spre o altă piscină naturală, de unde putem admira Oceanul Indian și satele din depărtare.

Arher Beach Socotra

Ziua 6: 13.04.25
Canionul Shifa - Ras Erisel - Plaja Arher

De la Homhil plecăm într-o drumeție de circa 2 ore către canionul Shifa, unde mâncăm prânzul de tip picnic. 

Călătorim mai departe la Ras Erisel, punctul în care Marea Arabiei întâlnește Oceanul Indian. După-amiază ajungem la plaja Arher, cu uriașele-i dune, unde campăm peste noapte.  

Crab Arher Beach Socotra

Ziua 7: 14.04.25
Peștera Hoq - Capitala Hadiboh

După ce luăm la revedere de la Arher, dunele sale și cei cu care am împărțit plaja, vizităm peștera Hoq, iar de acolo, spre seară ajungem în capitala insulei - Hadiboh. Noaptea o petrecem la hotel, să ne răsfățăm cu un duș și cu un pat, cât să ne reamintim ce norocoși suntem. 

Iar cine își dorește să admire cerul înstelat de deasupra Socotrei pentru o ultimă oară, poate renunța la camera de hotel în favoarea cortului.

Socotra

Ziua 8: 15.04.25
Socotra - Abu Dhabi

După dușul de la hotel vom simți, cel mai probabil, că vom dori încă o săptămână în Socotra, iar timpul petrecut aici a fost prea scurt. 

La final de excursie rămânem cu sentimente frumoase, unele contradictorii, cum ar fi faptul că ne putem bucura de viață fără prea multe bunuri materiale, dar că e nevoie, uneori, să călătorești undeva departe să înțelegi că puținul pe care îl ai reprezintă o avere pentru altcineva.

Revenim în Abu Dhabi, o altă lume, parcă în antiteză cu ce-am trăit în ultimele șapte zile și ne reluăm viața, fără a uita probabil vreodată de Socotra.

Qalansyah - Detwah Lagoon - Shaoub Beach - Dixam - Firmhim - Arher  Kalysan Canyon - Hoq - Dihamri - Delisha Beach

Vederile noastre din Socotra

Am fost în Socotra prima oară în noiembrie 2022. Ne-a fascinat, ne-a răscolit pe alocuri, ne-a liniștit per total.

Am revenit în mai 2024.  Atunci am aflat cum e să fii singur pe o plajă cu cel mai fin nisip, cea mai turcoaz apă și în cea mai mare liniște întreruptă doar de adierea vântului și dansul valurilor. Tot atunci am descoperit noi locuri dar și noi motive de a ne reîntoarce. Le vei găsi și tu!

Hai cu noi în probabil cea mai frumoasă aventură pe o insulă parcă din altă lume!

Înscriere:

Pentru înscriere în grupul nostru de ladies-only din Socotra, scrie-ne la exploram@weexplore.ro, sună-ne la 0749 543 259 sau lasă-ne un mesaj pe Whatsapp.  

0749 543 259

bottom of page