top of page
Afrodita.jpg

we Explore Cipru: frumusețe, răsfăț și istorie
Ladies-only trip
7 - 11 octombrie 2024

Early booking

850 euro/persoană* 

Câteva gânduri despre această excursie: 

Noi, Laura și Andreia suntem mame, prietene, partenere, fiice și alte câteva roluri pe care este foarte posibil să le joci și tu în viața cotidiană. Uneori, avem nevoie să luăm o pauză de la toate, doar pentru a reveni mai pline de energie și entuziasm. 

Ne-am dorit să creăm astfel de "pauze", special gândite pentru femei ca noi. Deoarece programul încărcat nu ne permite să lipsim perioade îndelungate, ne propunem excursii cu durată de câteva zile în zone frumoase ale Europei și nu numai. 

 

Ciprul are mult mai multe de descoperit decât putem noi vizita în cinci zile. Dar scopul principal al excursiei este relaxarea, la care adaugăm câteva experiențe speciale, program flexibil și presărăm răsfăț la unul dintre cele mai speciale hoteluri de 5* din Limassol - Sf. Raphael Resort, unde ne bucurăm de tratament preferențial, adică toate camerele sunt cu vedere la mare.  Ah, și nu doar astea!

Programul, pe care îl vei citi mai jos, l-am gândit destul de flexibil, tocmai pentru a diminua rigiditatea cotidiană. Poți include cât mai multe din experiențele și excursiile opționale și te ajutăm să alegi ceea ce ți se potrivește mai bine. Iar dacă Cipru ni se va părea fantastic, vom reveni, cu promisiunea să vedem și alte părți ale insulei. Cel mai probabil, ceea ce se va întâmpla.

Cipru de Nord.jpg

Early booking 850 euro/persoană!*

Prețul întreg este de 900 euro/persoană și include:

 • bilete de avion București - Larnaca, Paphos - București;

 • bagaj de mână;

 • taxe de aeroport;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport;

 • 4 nopți cazare cu mic dejun în cameră triplă la hotel St. Raphael Resort 5*;

 • jeep safari privat în mașini 4x4, maximum 8-9 persoane în fiecare Jeep Landrover;

 • degustare de vin;

 • însoțitoare din partea agenției.

 

În cazul în care grupul este mai mic de zece participante, prețul poate varia și va fi comunicat înainte de excursie.​

Costul excursiei poate fi achitat în tranșe:

 • avans 30% la înscriere;

 • diferența de 70% se poate achita în oricâte tranșe, până la data de 5 septembrie.

*valabil până la data de 15 august 2024.

Prețul nu include:

 • supliment cameră single 200 euro;

 • supliment cazare în cameră dublă 80 euro/pers.; 

 • supliment demipensiune 50 euro/zi/pers.;

 • prânz în timpul safariului sau al oricărui tur, cu o băutură locală inclusă 35 euro/pers.;

 • mese, băuturi și excursii în afara programului;

 • bilete de intrare la obiectivele turistice;

 • asigurare medicală & storno;

 • cheltuieli personale;

 • bacșișuri (se achită local) ;

 • taxele de oraș, se achită local la hotel;

 • alte cheltuieli.

Excursii și experiențe opționale:

 • Seară cipriotă la o tavernă, cu dansuri populare cipriote și grecești. Include: aperitive/meze locale, băuturi (apă, vin, suc), transfer de la și către hotel aprox. 80 euro/pers. pentru grup de min. 10 persoane. 

 • Paphos, cu locul de naștere al Afroditei (Petra tou Romiou), Vila lui Theseus, Aeon, respectiv Dyonis,  portul și castelul din Paphos, Columna Sf. Pavel, Biserica Ayia Kyriaki, mormântul regilor. Prețul este 95 euro/pers. pentru min. 10 persoane și nu include obiectivele turistice din program.

 • Nicosia și Lefkara, cu trecere prin poarta Famagusta, Catedrala Sf. Ioan Teologul, Monumentul Libertății, zidurile venețiene, Muzeul de Arheologie, vom trece pe lângă linia de demarcare dintre cele două părți ale ultimei capitale divizate din lume, iar la întoarcere oprim în satul Lefkara, renumit pentru broderii și argintărie. Excursia costă 95 euro/pers., pentru un grup de min. 10 persoane., fără a include intrările la obiectivele turistice din program.

 • Cină și apus de soare pe ambarcațiune privată, cu open bar de la 280 euro/pers. pentru grup de min. 10 persoane. La cerere, un DJ poate transforma cina într-o petrecere pe mare.

Termene și condiții:

 • Avansul este de 30% la înscriere, iar diferența până la 5 septembrie.

 • Pentru anulări se reține avansul.

 • Aceasta este o excursie de tipul ladies-only. Sunt acceptate doar doamne și domnișoare. Mulțumim pentru înțelegere!

 • Prețul afișat se poate modifica dacă prețul biletului de avion suferă modificări considerabile față de data prezentării ofertei (21.06.2024).

Modalități de plată:

 • Costul excursiei se poate achita în EUR sau în RON (la cursul BNR din ziua plății + 2% comision de risc valutar).

 • Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau card.

Grup:

Grupul este de maximum 15 participante excluzând reprezentanta agenției. Ne vom bucura împreună de ce are Ciprul mai frumos să ne ofere.

Cum ne petrecem zilele în Cipru:

St Raphael Resort - Aerial View 011.jpg

Ziua 1: 07.10.24
București - Larnaca - Limassol

Zburăm din București și aterizăm pe aeroportul din Larnaca, de unde avem transfer privat către hotelul nostru de 5*, St. Raphael Resort.

Putem merge la o tavernă pentru cină, ne putem relaxa pe marginea piscinei sau rămânem să ne odihnim.

Petra tou rominou

Ziua 2: 08.10.24
Paphos, propunerea noastră 

S-ar putea să îți dorești ca prima zi plină din Cipru să o petreci pe plaja hotelului. Te înțelegem. Nisipul fin, vederea la portul privat și restaurantele incredibile din zonă ar putea fi mai captivante decât o excursie în zona Paphos.

Dacă totuși accepți propunerea noastră, vom descoperi Petra tou Romiou, locul de naștere al zeiței frumuseții - Afrodita, castelul și vechiul port din Paphos, stâlpul unde legenda spune că Apostolul Pavel a fost biciuit, vilele lui Theseus, Aeon și Dionis, Biserica Ayia Kyriaki și mormântul regilor. 

Seara revenim în Limassol. 

Jeep safari in Cipru

Ziua 3: 09.10.24
Jeep safari privat 

Astăzi explorăm Ciprul mai puțin turistic, într-un safari privat cu jeep-urile.  

Avem ocazia să pătrundem în interiorul insulei, în locuri oarecum străine călătorilor, să ne plimbăm prin sătuce cu străduțe înguste și arhitectură din piatră, să ne bucurăm de priveliști spectaculoase și să ne răcorim cu cafea cipriotă. 

Aprindem lumânări într-o biserică medievală din piatră, admirăm o cascadă cu înălțimea de 20 de metri și, dacă soarele de octombrie ne surprinde, ne putem răcori în apa rece ca gheața. Sau continuăm cu o vizită la Grădina Botanică din Troodos și încheiem cu un tur de cramă și degustare de vin. 

Seara revenim în Limassol.

Limassol

Ziua 4: 10.10.24
Nicosia - Lefkara - Limassol

Propunerea noastră pentru ultima zi plină pe insulă este să alegem un tur ghidat în capitala Nicosia, iar la final turului să vizităm satul Lefkara, renumit pentru argintărie și broderii.

După-amiaza revenim la Limassol. Putem descoperi orașul, merge la plajă, la spa și tot așa.

 

Seara rămâne și ea cu destule alternative: petrecere în stil popular cipriot și cină la o tavernă, apus de soare văzut de pe mare sau orice altceva care ne încântă.

Paphos 1.jpg

Ziua 5: 11.10.24
Paphos - București

E foarte posibil să ni se pară că zilele au trecut prea repede, însă ne întoarcem acasă cu energie, calmitate și entuziasm.

Îți mulțumim că ai călătorit alături de noi în Cipru și urmează să îți povestim despre viitoarele excursii de tipul ladies-only, pentru că vor mai fi!

Pe curând,

Laura și Andreia

Câteva fotografii din arhiva personală

Cum am văzut Cipru în urmă cu aproape zece ani

Își mai amintește cineva de furtuna de nisip saharian din urmă cu aproape un deceniu? Eu da, pentru că am fost în Cipru chiar în perioada respectivă.

 

Se întâmpla în 2015, iar primele amintiri legate de Cipru sunt cu mine și familia mea pe o plajă, înconjurați de un aer bej-gălbui care invada totul, inclusiv nasurile și urechile noastre. Și cu o hartă a Ciprului în holul hotelului, unde dincolo de linia ce separă cele două părți ale insulei era scris: "Ciprul sub ocupație".

Furtuna a trecut, ocupația nu, dar am rămas cu câteva fotografii superbe și cu dorința de a reveni. 

Afrodita.jpg

Înscrie-te în excursia noastră!

Înscrie-te în we Explore Cipru ladies-only cu email la exploram@weexplore.ro, apel la 0749 543 259 sau cu mesaj pe Whatsapp.

Te așteptăm să descoperim împreună locuri, oameni și povești! 

bottom of page