top of page
Riga.jpg

Vilnius - Trakai - Kaunas - Hill of Crosses - Rundale

- Riga - Jurmala - Gauja - Tallinn - Kadriorg - Helsinki - Varșovia

DAN_2441.jpg

we Explore Țările Baltice împreună cu Imperator
23.08 - 01.09.2024

Ultimele 4 locuri!

Pret Tarile Baltice

Prețul întreg este 2200 euro/persoană și include:

 • bilet de avion București - Vilnius via Varșovia;

 • bilet de avion Tallinn - București via Varșovia;

 • bagaj de mână + bagaj de cală;

 • taxe de aeroport;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport;

 • transfer cu autocarul pe ruta Vilnius - Riga - Tallinn;

 • 8 nopți cazare în cameră dublă în hoteluri de 3*, respectiv 4*, situate în zone centrale; 

 • 8 micuri dejun, din care unul va fi la pachet;

 • 3 prânzuri (zilele 2, 3 și 6);

 • 1 cină (în prima seară);

 • feribot Tallinn - Helsinki - Tallinn;

 • tururi ghidate în limba engleză (ghizi locali): Vilnius, Uzupis, Kaunas, vizită la Stumbras - cel mai vechi producător de băuturi spirtoase din Lituania inclusiv degustare, Palatul Rundale, Riga, Jurmala, piața centrală din Riga inclusiv degustare, Castelul Turaida, Tallinn, Kadriorg, Helsinki;

 • intrări la: Universitatea Vilnius, Castelul Trakai, Palatul Rundale, Catedrala din Riga, Castelul Turaida, Catedrala din Tallinn, Palatul Kadriorg, Biserica din Stâncă din Helsinki;

 • taxa de oraș în Vilnius (2 euro/noapte/turist); 

 • taxa de oraș în Riga (1 euro/noapte/turist).

Hoteluri sunt: Old Town Trio Hotel 3* (Vilnius), Ibis Riga Centre 3* (Riga), Kreutzwald Hotel 4* (Tallinn) sau similare.​

Prețul nu include:

 • supliment cameră single 200 euro/persoană;

 • mese, băuturi și excursii în afara programului;

 • taxa de oraș în Tallinn;

 • asigurare medicală & storno;

 • cheltuieli personale;

 • bacșișuri (câte 3 euro/persoană/zi pentru ghidul local, respectiv șofer) ;

 • alte cheltuieli.

Excursii și experiențe opționale

 • Vizită la Opera Națională Letonă, tur ghidat în limba engleză - 20 euro/persoană. Grup min. 10 persoane; 

 • Muzeul Etnografic Leton, în aer liber, tur ghidat în limba engleză - 35 euro/persoana. Include: intrarea la muzeu, ghidul și transferul în ambele sensuri. Grup min. 10 persoane; 

 • Pachet spa (Jurmala) - 95 euro/persoană, durată max. 4h. Include: acces la saune și piscine Wellness Oasis, mină de sare (40 min.), aplicări cu ozocherită și parafină (15 min.), masaj la spate (30 min.), cocktail Oxygen.

Termene și condiții:

 • Avansul este de 30% la înscriere, iar restul se achită până la data 15.07.2024.

 • Pentru anulări până la data de 14.07.2024 se reține avansul.

 • Pentru anulări începând cu data de 15.07.2024 se reține 100%.

Grup:

Deoarece ne dorim experiențe personalizate, autentice, grupul va avea un număr de maxim 15 participanți. 

Parcurge programul zilnic, pentru a descoperi posibilitățile de explorare.

Vilnius - ziua 1.jpg

Ziua 1: 23.08.24
Vilnius

Aterizăm la Vilnius, în capitala Lituaniei.

După-amiază, admirăm într-un tur pietonal cele mai interesante atracții din Vilnius:

 • orașul vechi, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și principalele sale biserici, monumente istorice și de arhitectură;

 • Porțile Zorilor cu o splendidă icoană a Fecioarei Maria;

 • remarcabila Catedrală Ortodoxă a Tuturor Sfinților;

 • Piața Catedralei cu Catedrala Vilnius;

 • cartierul evreiesc;

 • complexul arhitectural al Universității din Vilnius.

 

Explorăm Užupis, cartierul boem din Vilnius, adesea comparat cu Montmartre Paris. Această autoproclamată „Republică” are propria sa constituție, președinte și spirit artistic distinct. Rătăcim pe străzile sale înguste, împodobite cu artă stradală, vizităm emblematica statuie a îngerului și ne bucurăm de atmosfera unică a acestei comunități artistice și cu spirit liber.

Cina și cazarea sunt în Vilnius.

Trakai - ziua 2.jpg

Ziua 2: 24.08.24
Vilnius - Trakai - Kaunas - Vilnius

După micul dejun la hotel, călătorim cu autocarul la Kaunas (100 km), către al doilea cel mai mare oraș la Lituaniei.  

Oprim la Trakai (25 km), fosta capitală a Marelui Ducat al Lituaniei. Aici vizităm Castelul Trakai, situat pe o insulă în mijlocul Lacului Galve. Castelul adăpostește un muzeu ce ne prezintă istoria lui, faimos în timpul Marelui Duce Vytautas, pe când granițele ducatului se întindeau de la Marea Baltică la Marea Neagră.  

Ne vom bucura de Trakai, un orășel peninsular de circa 2 km lungime. Atracția principală o reprezintă casele vechi de lemn, construite de caraiți, o sectă distinctă a iudaismului. Caraiții au fost aduși în Evul Mediu din Crimeea de către Marele Duce și încă locuiesc acolo.

Mâncăm prânzul în Trakai, la un restaurant tradițional carait. Aici vom avea posibilitatea să pregătim o specialitate locală - Kibinai. Vom afla tradițiile și obiceiurile acestei minorități, în timp ce ne delectăm cu preparate tradiționale.

Ne îndreptăm spre Kaunas, să luăm centrul vechi la pas și să-i descoperim comorile arhitecturale: Castelul din sec. XIII,  Piața Sfatului, Catedrala Sf. Petru și Pavel, Biserica Sf. Francis Xavier și Mănăstirea iezuită, Casa Perkunas și Biserica Vytautas. Va fi o încântare să ne plimbam pe minunata stradă pietonală Laisves Aleja, principala zonă de business și distracție din oraș. 

Urmează o vizită la primul și probabil unicul muzeu de băuturi spirtoase din Lituania, ce ne oferă o perspectivă asupra istoriei distileriei Stumbras, inclusiv a rolului său în dezvoltarea industrializării lituaniene. Distileria, cât și muzeul, sunt situate într-o clădire veche de o sută de ani. Turul ghidat și degustarea vor fi ceva inedit, cel mai probabil! 

Revenim seara la Vilnius. 

Hill of Crosses - ziua 3.jpg

Ziua 3: 25.08.24
Vilnius - Dealul Crucilor - Palatul Rundale - Riga

După micul dejun la hotel, călătorim cu autocarul spre Riga (380 km), capitala Letoniei.

Prim oprire este la Dealul Crucilor (Hill of Crosses), un loc unic în lume. Situat în apropierea orașului Siauliai, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO și în Cartea Recordurilor, Hill of Crosses este fascinant și contrariant, deopotrivă.

După ce trecem granița în Letonia, vizităm Palatul Rundale, aflat la circa 30 km de Dealul Crucilor. Acest palat din sec. al XVIII-lea este cel mai remarcabil monument de artă baroc și rococo din Letonia. Este un exemplu de lucrare timpurie a arhitectului italo-rus Rastrelli, cel care a proiectat și faimosul Palat de Iarnă din Sankt Petersburg.

Vom fi impresionați de frumusețea autentică a Sălii de Aur, Sălii Albe și cartierelor private ale Ducelui de Curland Johan Ernst Biron. Interioarele sunt decorate cu mobilier, picturi și porțelan din secolul al XVIII-lea. La final, ne putem plimba prin frumosul său parc în stil francez. 

Înnoptăm la Riga.

Riga.jpg

Ziua 4: 26.08.24
Riga

După micul dejun la hotel, pornim într-un tur cu autocarul al capitalei letone, apoi ne plimbăm prin Centrul Vechi. Aici vizităm cele mai importante atracții: Castelul din Riga, Domul, Biserica Sf. Petru, Casa Mare, respectiv Mică a Breslelor, Zidurile Vechi, Poarta Suedeză, Clădirea Parlamentului Leton, Monumentul Libertății, Bulevardul Brivibas, precum și cartierul art nouveau al orașului.

După-amiaza este liberă și ne putem bucura de una din excursiile opționale: 

 • Vizită la Opera Națională Letonă, tur ghidat în limba engleză - 20 euro/persoană. Grup min. 10 persoane; 

 • Muzeul Etnografic Leton, în aer liber, tur ghidat în limba engleză - 35 euro/persoana. Include: intrarea la muzeu, ghidul și transferul în ambele sensuri. Grup min. 10 persoane.

 

Noaptea o petrecem la Riga.

Jurmala - ziua 5

Ziua 5: 27.08.24
Riga - Jurmala - Riga

După micul dejun la hotel ne îndreptăm spre Jurmala - cea mai mare stațiune de pe litoralul Țărilor Baltice. Orașul este renumit pentru apele minerale curative, pădurile de pini și dunele de nisip. 

Arhitectura orașului cuprinde un mix de structuri unice din lemn specifice perioadei clasice, alături de clădiri art nouveau și romantice. 

Dacă o zi la spa sună bine, poți încerca pachetul opțional: 

 • Pachet spa (Jurmala) - 95 euro/persoană, durată max. 4h. Include: acces la saune și piscine Wellness Oasis, mină de sare (40 min.), aplicări cu ozocherită și parafină (15 min.), masaj la spate (30 min.), cocktail Oxygen.

După-amiaza revenim la Riga și vizităm Piața Centrală, pentru a descoperi una dintre cele mai mari piețe ale Europei. Turul pietonal include degustare de brânzeturi tradiționale letone, alături de bucăți delicioase de pui afumat. Situată în apropierea Centrului Vechi al Rigăi, piața este un loc istoric, de unde vom putea cumpăra preparate speciale, precum țipar afumat, fructe de pădure, miere sau pâine proaspăt-coaptă cu crustă apetisantă. 

Image by M V

Ziua 6: 28.08.24
Riga - Gauja NP - Tallinn

După micul dejun la hotel ne îndreptăm spre Tallinn (355 km), capitala Estoniei.  

Oprim în Parcul Național Gauja (50km). Denumit "Elveția Letoniei", parcul include Valea Râului Gauja și, alături de formele sale specifice, formează un peisaj special. Pe suprafața parcului se regăsesc nu mai puțin de circa 500 de monumente de arheologie, arhitectură și istorie, ce datează începând din sec. al XI - lea.

Urmează o vizită:

 • la Castelul Turaida, construit în sec. al XIII - lea ca rezidență a arhiepiscopului de Riga,

 • la resedința Maestrului Ordinului Livonian și o

 • plimbare prin Parcul Sculpturilor, unde admirăm opere ale artiștilor letoni. 

Kadriorg - ziua 7

Ziua 7: 29.08.24
Tallinn - Kadriorg - Tallinn

Avem mic dejun la hotel, urmat de un tur pietonal al Tallinn-ului medieval, pentru a simți aura secolelor al XIV-lea și al XV-lea și pe care le regăsim într-un labirint de ziduri și turnuri medievale, turle înalte de biserici și străzi întortocheate.

Turul include principalele monumente istorice și de arhitectură: Palatul și Castelul Toompea, Piața Primăriei, Catedrala Ortodoxă Rusă Alexandru Nevski și Domul din Tallinn.

 

După-amiază mergem în vizită la Kadriorg (5 km), renumit pentru ansamblul baroc ce conține palatul și parcul, construit în 1718 ca palat de vară pentru Țarul Petru I.

Palatul găzduiește acum Muzeul de Artă Kadriorg. Vizităm Sala Mare cu ale sale uluitoare ornamente și camerele de la etajele superioare, ce au servit ca birou al președintelui în anii 1930. 

Helsinki - ziua 8.jpg

Ziua 8: 30.08.24
Tallinn - Helsinki - Tallinn

Deoarece ne grăbim să prindem feribotul spre Helsinki, micul dejun va fi la pachet. După 2 ore petrecute pe Marea Baltică, ajungem în capitala Finlandei, aflată la confluența estului cu vestul, aspect ce se reflectă în verdele de pretutindeni al orașului.

 Ghidul nostru local ne va purta către principalele atracții:

 • centrul istoric;

 • Piața Senatului;

 • Palatul Prezidențial;

 • Primăria;

 • Palatul Parlamentului;

 • Ateneul din Helsinki și Muzeul de Artă;

 • Monumentul Sibelius;

 • Biserica din Stâncă;

 • Catedrala Uspenski;

 • Parcul Esplanadei.

Varsovia - ziua 9.jpg

Ziua 9: 31.08.24
Tallinn - Varșovia - București

Ultima zi în Estonia o începem cu mic dejun și ultimele cumpărături. Plecăm spre aeroport, de unde zburăm la Varșovia și, mai târziu, la București. 

Între cele două zboruri, cine își dorește, poate să viziteze capitala Poloniei, alături de Imperator și poveștile sale extraordinare despre locuri, și oameni, și întâmplări.

Image by George

Ziua 10: 01.09.24
București

Revenim la București, îmbogățiți cu noi experiențe, amintiri și momente.

Mulțumim!

Vilnius - Trakai - Kaunas - Hill of Crosses - Rundale 
- Riga - Jurmala - Gauja - Tallinn - Kadriorg - Helsinki - 
Varșovia

Vederi din viitoarea ta excursie

Este foarte posibil să găsești pe internet multe alte fotografii similare cu cele realizate de noi. Ce nu vei găsi în altă parte vor fi, cel mai probabil, oamenii, vibe-ul și amintirile pe care un astfel de tur reușește să le aducă laolaltă.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și vrei să mergi în excursie, te rugăm să completezi formularul de mai jos:

Ne poți urmări pe:

 • Facebook
 • Instagram

Felicitari! Tocmai te-ai inscris in turul Tarilor Baltice.

bottom of page